برنامه بدنسازی

برنامه غذایی بدنسازی

تغذیه برای بدنسازی

تغذیه برای بدنسازی به خصوص برای مبتدیان بسیار مهم است. دریافت پروتئین کافی در طول هر وعده غذایی بسیار مهم است. پروتئین برای ساخت و ترمیم عضلات مورد نیاز است. منابع پروتئین بدون چربی شامل سینه مرغ، بوقلمون، ماهی، تخم مرغ، لبنیات کم چرب و سویا است.
یکی دیگر از بخش های مهم یک برنامه غذایی خوب، انتخاب غذاهای مناسب است. غذاهای کم کربوهیدرات مانند سبزیجات و محصولات لبنی کم چرب به جای غذاهای پر کربوهیدرات مانند نان و ماکارونی توصیه می شود. چربی ها باید به حدود 20 درصد از کل کالری محدود شوند.
آب نیز باید در اولویت قرار گیرد. کم آبی می تواند منجر به از دست دادن عضله شود، بنابراین مهم است که در حین تمرین، هیدراته بمانید.
همچنین ایده خوبی است که مطمئن شوید رژیم غذایی شما حاوی ویتامین ها و مواد معدنی کافی است. ویتامین‌های A، C، D و E همگی برای ساخت استخوان‌ها و دندان‌های قوی مهم هستند در حالی که مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم به حفظ سلامت عضلات کمک می‌کنند.
بدنسازی ورزشی است که شامل استفاده از بدن برای عضله سازی، افزایش قدرت و سوزاندن چربی است. برای رسیدن به این اهداف، باید غذاهای مناسب بخورید و تغییراتی در برنامه غذایی و ورزش خود ایجاد کنید.

اشتباهی رایج درباره بدنسازی

بیشتر افراد به اشتباه تصور می‌کنند بدنسازی شامل تمرینات سخت و طاقت‌فرسا و رژیم کم کالری است؛ اما وقتی مواد غذایی به اندازه مناسب به بدن نرسد، عضلات فرد، ورزیده نمی‌شود و تمرینات نتیجه عکس می‌دهد. برنامه غذایی بدنسازی مهم‌ترین نقش را در کنار تمرینات دارد.

برای انتخاب برنامه‌ای حرفه‌ای شامل برنامه غذایی عضله سازی سریع لازم است که حتماً از کارشناسان مجرب مشورت بگیرید تا بدون هیچ آسیبی، برای همیشه بهترین بدن را بسازید.

موادغذایی لازم در برنامه غذایی عضله سازی

ریز مغذی ها و درشت مغذی ها هر دو در رژیم غذایی اهمیت دارند. همه ما برای داشتن عملکردی درست و سالم بودن باید این مواد مغذی را دریافت کنیم. درشت مغذی ها (پروتئین، کربوهیدرات و چربی ) را باید در اندازه های بالا مصرف کنیم. اینها مواد مغذی هستند که انرژی و ساختار را در بدن مهیا می کنند. ریز مغذی ها نسبت به درشت مغذی ها در اندازه خیلی کمتری مورد نیاز هستند. این مواد مغذی کارهای بسیاری برای عملکرد مغز و بدن انجام می دهند. در این مقاله می خواهیم به بررسی نقش ریز مغذی ها و درشت مغذی ها در برنامه غذایی بپردازیم و ببینیم هرکدام را چه مواردی تشکیل می دهند و از چه نظر اهمیت دارند.

ریز مغذی ها کدامند

ریز مغذی ها را ویتامین ها و مواد معدنی تشکیل می دهند و همچنین مواد شیمیایی که در گیاهان پیدا می شوند. همه ما به دریافت ریز مغذی ها نیاز داریم چون بدن انسان بسیاری از آنها را نمی تواند تولید کند. ورزشکاران و بدنسازان معمولا اهمیت بسیاری به درشت مغذی ها (پروتئین، کربوهیدرات و چربی ها) در رژیم خود می دهند اما شاید گاهی ریز مغذی ها را کمتر مصرف کنند. به عنوان یک ورزشکار اگر می خواهید عملکرد و سلامتتان در حد قابل قبولی باقی بماند باید برنامه ویژه ای برای دریافت ریز مغذی ها نیز داشته باشید. ریز مغذی ها عبارتند از:

ویتامین ها : مولکول های ارگانیکی هستند که نقش های مختلفی در بدن دارند اما در بیشتر مواقع به عنوان آنزیم مشترک، واکنش شیمیایی را تسهیل می کنند. ما بسیاری از این ویتامین ها را نمی توانیم درست کنیم بنابراین به مصرفشان نیاز داریم.

مواد معدنی: مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم عناصر منحصر به فردی هستند که از خاک، آب، گیاهان و حیواناتی که گیاه می خورند بدست می آیند. انسان ها باید مواد معدنی را از غذایشان بدست بیاورند تا مواردی مانند تنظیم مایعات بدن و انتقال اکسیژن به درستی انجام شوند.

مواد شیمیایی گیاهی: اینها ترکیباتی هستند که در گیاهان و قارچ ها پیدا می شوند و نه ویتامین هستند نه مواد معدنی. حدود ۱۰٫۰۰۰ نوع از این مواد تا به حال کشف شدند. این مواد مزایایی برای سلامت دارند از جمله کاهش التهاب و جلوگیری از ذخیره شدن چربی ها.

درشت مغذی ها کدامند

درشت مغذی ها مواد مغذی هستند که باید در اندازه های بالا مصرف شوند تا انرژی مورد نیاز بدن برای تثبیت عملکردهای بدن و توانایی انجام کارهای روزانه را مهیا کند. سه نوع درشت مغذی وجود دارد: کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها. درشت مغذی ها به ما انرژی می دهند با اینکه هر سه این درشت مغذی ها انرژی مورد نیاز برای عملکردهای بدن را فراهم می کنند اما مقدار انرژی که هر کدام در اختیارتان قرار می دهند متفاوت است. کربوهیدرات ها و پروتئین ها هر کدام ۱۷ کیلو ژول در گرم و چربی ۳۷ کیلو ژول در گرم انرژی مهیا می کنند. برای بالا بردن حرارت یک گرم آب به اندازه یک درجه سانتی گراد ۴٫۲ ژول انرژی لازم است. نتایج پژوهش های تغذیه ای نشان دادند نسبت غذاهای پر انرژی در رژیم غذایی احتمال بروز بیماری هایی مانند بیماری های قلبی را کاهش یا افزایش می دهد. توصیه می شود مقدار متعادلی از مواد مغذی نیرو بخش استفاده شود. برای مثال اگر انرژی مورد نیاز یک نوجوان فعال ۱۲٫۰۰۰ کیلو ژول در طول روز باشد، مقدار دریافت انرژی می تواند چیزی حدود ۳۸۸ گرم کربوهیدرات به همراه مقداری پروتئین ( ۱۱۰ گرم ) و چربی ( ۹۷ گرم ) باشد. در این مقادیر چیزی حدود ۵۵ درصد انرژی مورد نیاز از کربوهیدرات، ۳۰ درصد از چربی و ۱۵ درصد از پروتئین تامین می شود.

چرا به پروتئین نیاز داریم؟ پروتئینی که به عنوان بخشی از رژیم غذایی مان مصرف می کنیم در روده تجزیه شده و تبدیل به آمینو اسید می شود. سپس بدن از این آمینو اسیدها به سه روش استفاده می کند: مصالحی برای تولید پروتئین های جدید مورد نیاز برای رشد و ترمیم بافت ها، ساخت هورمون های ضروری و آنزیم ها و پشتیبانی از عملکرد ایمنی بدن. به عنوان منبع انرژی. به عنوان مواد اولیه ساخت دیگر ترکیبات مورد نیاز در بدن. تمام پروتئین های درون بدن از ترتیب بیش از ۲۰ آمینو اسید متفاوت درست شدند. هشت مورد از این آمینو اسیدها به عنوان ضروری شناخته می شوند و این یعنی غذایی که می خوریم باید دارای پروتئینی باشد که این آمینو اسیدها را هم داشته باشد. دیگر آمینو اسیدها اگر به واسطه رژیم فراهم نشوند می توانند توسط کبد سنتز شوند. پروتئین موجود در رژیمی که از منابع حیوانی بیاید دارای تمام آمینو اسیدهای ضروری مورد نیازمان است اما منابع گیاهی پروتئین چنین ویژگی ندارند. با این حال اگر منابع متنوع پروتئین گیاهی را مصرف کنید می توانید این آمینو اسیدها را بدست بیاورید.

پروتئین‌ها در برنامه غذایی بدنسازی

پروتئین‌ها یک نیاز اصلی در برنامه غذایی عضله سازی برای ساخت عضله در بدن است. همچنین به ترمیم و حفظ ایمنی بدن کمک می‌کند. یک بدنساز به‌صورت مرتب از وزنه‌های سنگین استفاده می‌کند و اگر بدنش مقدار پروتئین کافی نداشته باشد با از بین رفتن پروتئین دیگر جایگزینی ندارد و کاهش وزن و حجم صورت می‌گیرد.

پروتئین‌ها از واحدهای کوچک‌تر به نام آمنیو اسید تشکیل شده‌اند. آمینو اسیدها در ۲۰ نوع مختلف وجود دارند. همچنین بدن قابلیت تولید ۱۲ اسید آمینه را دارد و بقیه از طریق تغذیه و در مرحله آخر مکمل‌ها تأمین می‌شود. بیشترین جذب پروتئین در بدنسازی از طریق غذا و بعد مکمل‌ها است.

بعضی از بدنسازان مبتدی استفاده از مکمل را در اولویت قرار می‌دهند؛ اما مصرف بیش‌ازحد آن به کلیه و کبد آسیب می‌زند. همچنین دریافت پروتئین نیز باید بسته به تیپ و توده بدنی به اندازه ایده‌آل مصرف بشود؛ زیرا نیاز بدن به پروتئین در افراد مختلف، از ۰.۸ گرم تا ۲.۲ گرم به ازای هر کیلوگرم متفاوت است.

شروع پرقدرت رژیم عضله سازی

شما برای موفقیت در این راه و ساخت بدنی قوی و عضلانی، با حداقل میزانِ چربی، می‌توانید به پیشنهاد کارشناسان ورزشی، از برنامه بدنسازی پیشرفته فیتامین همراه با برنامه غذایی بدنسازی استفاده کنید تا هم از لحاظ ورزشی و هم برنامه غذایی عضله سازی و مکمل، با خیالی آسوده به هدف خود برسید.

این برنامه کاملاً شخصی بوده و کارشناسان و مربیان ورزشی، شما را تا ساخت بهترین بدن، همراهی خواهند کرد. در این مطلب از فیتامین، به بررسی روند برنامه غذایی عضله سازی و معرفی نکاتی مهم پرداخته شده که رعایت این موارد در برنامه غذایی بدنسازی ضروری است.

از رژیم غذایی برای عضله سازی تا برنامه تمرینی

فرایند عضله‌سازی، تنها محدود به تعداد ست و تکرارها نیست. شما برای افزایش قدرت و عضله‌سازی نیاز به رژیم غذاییِ حجم‌دهنده دارید. یعنی باید کالریِ بیشتری نسبت به آنچه در روز می‌سوزانید، مصرف کنید؛ البته این به معنای پرخوری نیست.

فراموش نکنید که هیچ‌گاه تمرین، بدونِ رعایت برنامه غذایی بدنسازی و بالعکس، نتیجه لازم را برای شما نخواهد داشت. در نتیجه تغذیه و ورزشِ اصولی فقط در کنارهم می‌توانند بدن ایده‌آل شما را بسازند.

بدنسازان در دوران حجم برای عضله‌سازی نیازمند کالریِ بیشتری در برنامه غذایی بدنسازی خود هستند. به همین منظور نوع برنامه غذایی آن‌ها باید متفاوت با دیگران باشد. آگاهی از نوع و میزان مصرفِ مواد غذایی در رژیم عضله سازی نیازمند این است که بدانید میزان دریافت کالری و مصرف انرژی‌تان چقدر است؟

محاسبه مقدار کالری مورد نیاز بدن

بدن هر فرد، برای انجام فعالیت‌های روزمره به دریافت انرژی نیاز دارد. مقدار کالریِ لازم برای هر شخص، بستگی به جنسیت، سبک زندگی، نوع فعالیت و میزان تحرک و مدل بدنیِ او دارد. پس یادتان باشد که میزان سوخت‌وساز بدن هر شخص متفاوت با دیگران است.

این انرژی با خوردنِ غذا تأمین می‌شود. مقدار انرژیِ هر وعده غذایی، با واحدِ کالری اندازه‌گیری می‌شود. برای رعایت تعادل بین مقدار انرژیِ دریافتی و مصرفی، خانم‌ها باید ۱۶۰۰ تا ۲۴۰۰ کالری در روز و آقایان باید بین ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ کالری مصرف کنند؛ زیرا آقایان حجم عضلات بیشتری دارند، درنتیجه به کالریِ بیشتری هم نیاز خواهند داشت.

منابع ویتامین ها

راه های مختلفی برای وارد کردن ویتامین ها به رژیم غذایی شما وجود دارد. مهم ترین منابع غذا هستند. ویتامین ها را می توان در غذاهای گیاهی مانند سبزیجات، غلات کامل و میوه ها یافت. شما همچنین می توانید آنها را در محصولات لبنی مانند شیر و پنیر پیدا کنید. غذا ساده ترین راه برای دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز است.
غذاهای غنی از ویتامین C عبارتند از فلفل دلمه ای، توت فرنگی، مرکبات و گوجه فرنگی. ویتامین E در مغزها و دانه ها از جمله دانه کدو تنبل یافت می شود. ویتامین K در سبزیجات دارای برگ سبز مانند کلم پیچ و سبزی سبز وجود دارد.
راه دیگری برای وارد کردن ویتامین ها به رژیم غذایی از طریق مکمل ها است. اینها اشکال مختلفی دارند، از قرص گرفته تا قطره های مایع و پاستیل. برخی از افراد ترجیح می دهند ویتامین های خود را به صورت پودر مصرف کنند زیرا افزودن آن به نوشیدنی یا اسموتی آسان است. با این حال، نگرانی هایی در مورد ایمنی مکمل ها وجود دارد، بنابراین مهم است که قبل از مصرف هر گونه ویتامین یا مکمل، با پزشک خود مشورت کنید.
در نهایت، ویتامین هایی وجود دارد که می توانید جداگانه مصرف کنید. به عنوان مثال، مکمل های ویتامین D برای کسانی که زیاد در معرض نور خورشید قرار نمی گیرند توصیه می شود. اینها شامل روغن ماهی، شیر یا ماست غنی شده با ویتامین D2 است. یا مکملی که حاوی هر دو ویتامین D2 و D3 باشد (مانند روغن کبد ماهی).

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *